Per què un objecte sura al introduir-lo en un líquid?

Per què els líquids es disposen d’una determinada manera?

Totes aquestes preguntes tenen una resposta relacionada amb la densitat. Per això els monitors de “Funbrain” ens han ajudat a respondre a aquestes preguntes. Hem experimentat amb objectes quotidians per tal de conèixer més sobre la densitat de la matèria:

Aprofitant que hem estudiat l’edat antiga hem tingut l’oportunitat d’anar al poblat iber de Santa Coloma per a veure una petita aldea d’aquella època que ha estat reconstruïda. Primer hem fet una llarga caminada fins arribar al poblat. A continuació hens hem dividit en grups i els monitors ens han explicat les característiques del lloc: estava establert en un turó elevat per poder veure els enemics, estava a prop del mar per poder veure els vaixells que arribaven i poder comerciar, estava emmurallat per protegir-se, etc….. 

Hem vist una casa reconstruïda on hi havien estris per treballar el camp i ceràmica feta per ells.

Desprès hem tornat al poble i hem visitat el museu Torre Balldovina on hem fet tres activitats:

-A la primera d’elles hem fet el nostre nom en iber, el monitor ens ha ajudat amb l’alfabet iber i després a un full i segells amb lletres iberes hem fet el nostre nom.

-A la segona activitat hem visualitzat un vídeo sobre la vida dels ibers i ens han mostrat el museu, on hem tingut l’oportunitat de conèixer diferents estris de l’època.

-A l’últim taller hem fet una mica de farina amb un molí manual i hem encunyat una moneda amb eines iberes, que ens hem pogut emportar a casa.

 

Aquest primer trimestre hem treballat força la recerca d’informació a medi, ens hem posat mans a l’obra i amb els nostres portàtils hem buscat respostes a les nostres preguntes. Ara ja sabem com buscar informació, seleccionar-la i resumir-la. Voleu veure com de concentrat estàvem?, mireu, mireu:

 

Us agraden els panellets?, doncs nosaltres ens vam convertir en Masterchefs i vam fer-ne per la castanyada. Us deixem una mostra de les activitats en forma d’imatges.