Aprofitant que hem estudiat l’edat antiga hem tingut l’oportunitat d’anar al poblat iber de Santa Coloma per a veure una petita aldea d’aquella època que ha estat reconstruïda. Primer hem fet una llarga caminada fins arribar al poblat. A continuació hens hem dividit en grups i els monitors ens han explicat les característiques del lloc: estava establert en un turó elevat per poder veure els enemics, estava a prop del mar per poder veure els vaixells que arribaven i poder comerciar, estava emmurallat per protegir-se, etc….. 

Hem vist una casa reconstruïda on hi havien estris per treballar el camp i ceràmica feta per ells.

Desprès hem tornat al poble i hem visitat el museu Torre Balldovina on hem fet tres activitats:

-A la primera d’elles hem fet el nostre nom en iber, el monitor ens ha ajudat amb l’alfabet iber i després a un full i segells amb lletres iberes hem fet el nostre nom.

-A la segona activitat hem visualitzat un vídeo sobre la vida dels ibers i ens han mostrat el museu, on hem tingut l’oportunitat de conèixer diferents estris de l’època.

-A l’últim taller hem fet una mica de farina amb un molí manual i hem encunyat una moneda amb eines iberes, que ens hem pogut emportar a casa.

 

Els comentaris estan tancats.

Post Navigation